Взимку багато свят, і хочеться скуштувати чогось особливого, щоб відчувався новорічний настрій. Зовсім немає бажання провести весь вечір на кухні, а щось новенького і смачненького хочеться. Тому пропонуємо приготувати страви за 30 хвилин.

САЛАТ «СНІЖКИ»

Інгредієнти: яйця – 5 шт.;
рибна консерва в олії – 1;
кукурудза консервована – 1 банка;
болгарський перець – 2 шт.;
майонез – за смаком;
сирок плавлений – 2 шт.

Варимо 5 яєць. Рибну консерву (можна використовувати будь-яку, найкраще смакує горбуша) подрібнюємо вилкою. Окремо нарізаємо дрібними кубиками болгарський перець. 1 плавлений сирок натираємо на тертці на тарілку, зверху кладемо половину банки кукурудзи, далі прошарок – перець, половина рибної консерви, знову кукурудза, прошарок перцю. Все почергово змащуємо майонезом.
Зварені яйця розрізаємо навпіл, жовтки видаляємо і змішуємо з другою частиною рибної консерви. Цією начинкою фаршируємо половинки яєць і викладаємо зверху на салат начинкою донизу. Зверху яйця змащуємо майонезом і натираємо на тертці плавлений сирок. Виходить 10 «сніжків».
Якщо є бажання, можна замінити плавлений сир голландським, салат стане дорожчим по бюджету, але й ніжнішим на смак.

КОШИЧКИ НІЖНІ

Інгредієнти: тарталетки – 10 шт.;
Крабові палички – 6 шт.;
Варені яйця – 2 шт.;
Майонез – 1-2 столові ложки.
Для начинки тарталеток використаємо подрібнені крабові палички, варені яйця і майонез. Страва дешева по бюджету, швидка в приготуванні та просто ідеально створює святковий настрій.

КОШИЧКИ ВИШУКАНІ

Інгредієнти: тарталетки – 10 шт.;
Чорнослив – 10-15 шт.;
Горіхи – 5 шт.;
Сметана – 4 столові ложки;
Цукрова пудра – 4 столові ложки

Беремо тарталетки й начиняємо їх подрібненими грецькими горіхами та чорносливом. Окремо збиваємо сметану з цукровою пудрою. Кладемо по ложечці в кожну тарталетку.

ТОРТ «СНІГОВА ГІРКА»

Інгредієнти: коржі для торта – 4 шт.;
Сметана – 500 г;
Цукрова пудра – 500 г;
Шоколад – 1 шт.

Коржі для торта (їх зазвичай 4 шт.) змащуємо звичайним сметанним кремом (500 г сметани збити зі склянкою цукрової пудри, можна додати 1 пакет ванільного цукру, якщо Вам до смаку). Послідовність змащування така: корж, крем, знову корж, крем. Далі 2 коржі, що залишились, розрізаємо на квадрати по 2 см і складаємо гіркою на торт, попередньо занурюючи в крем. Зверху на «гірку» натираємо шоколад на тертці.

ОСЕЛЕДЕЦЬ ПІД СНІГОМ

Інгредієнти: оселедець – кілька шматочків;
Цибуля – 1 шт.;
Солоні огірки – 2-3 шт.;
Яйця – 3 шт.;
Сир голландський – 100 г

Готуємо салат: перший прошарок – подрібнений оселедець, далі – подрібнена цибулина, далі – подрібнені солоні огірки, далі – подрібнені варені яйця. Всі прошарки змастити майонезом. Зверху натерти голландський сир.
З такими стравами час збережений, а святковий настрій гарантований!