Що не кажіть, а у Львова є свій шарм. Шарм міста, яке допомагає кожному своєму мешканцеві відкрити таланти. І дуже часто це не одне якесь заняття, а навіть декілька, які успішно взаємодоповнюються і дають змогу людині розвиватися та ставати професіоналом своєї справи.

Львів і кава – поняття нероздільні. Тому справжні львів’яни розпочинають свій ранок із кави.

Філіжанка запашної кави із джезви, терпко-солодке американо з молоком, вишукане латте у високому горнятку на ніжці із соломинкою роблять початок дня легким та приємним.

Днями мені довелося вийти з дому дуже рано, без ранкової випитої кави. Тож аби врешті-решт прокинутися я зайшла до першої кав’ярні, яка трапилася мені в маленькому переході і… вона зробила мій день.

Маленька кав’ярня неначе зумисне заховалася на затишній вулиці старого Лева, аби знайти її могли лише місцеві, втаємничені в історію та магію міста.

У ній було тепло та затишно. Поки мені готували мій напій, я познайомилася з власником.

Усміхнений, привабливий хлопчина так захопив мене розповідями про напої, коктейлі, бармен-шоу та кав’ярні, що я відразу вирішила – треба про нього розповісти усім!
Адже сотні моїх друзів та знайомих варті того, аби мати змогу скористатися з переліку його послуг: бармен-шоу, кава з собою та кейтерингових пропозицій.

Я ж особисто вже забронювала для себе кілька замовлень-проектів від Вадима Карпікова.



Вадиме, ваші гастрономічні проекти досить пов’язані між собою, коктейлі, кава, закуски. Захоплювалися цим з дитинства?

– Насправді ні. Залюблення в цьому прийшло до мене з віком. З дитинства захоплювався спортом: спочатку була греко-римська боротьба, потім футбол. На жаль, в 19 років отримав травму. Після операції медики заборонили продовжувати спортивну кар’єру.
Моя перша офіційна робота – бармен у ресторані японської кухні. Це заняття мені дуже подобалося. Тому я закінчив школу барменів. Згодом навіть став викладати в ній.

Бармен-шоу – що це?
– Це вміння використовувати обладнання барної стійки ефектно та красиво, подавати людям коктейлі, використовуючи різноманітні трюки жонглювання пляшками та склянками.

Це гастрономічне шоу, в результаті якого кожен клієнт отримує свій замовлений коктейль після чаклування над ним бармена-професіонала

Чим для вас цікаве це заняття?
– Насамперед своїм феєричним виглядом! Воно дещо нагадує мені спорт. Адже, щоб здобути якісь досягнення у спорті, потрібно багато тренуватися в залі, відпрацьовувати кожен рух, їздити на змагання.

Бармен-шоу – це також видовище, де майстерно відпрацьований кожен рух руки, зміна положення склянки та напою у ній. Це завжди цікаві заходи та знайомства, які дуже часто є корисними для налагодження бізнесових проектів.

Де ви цьому навчалися?
– У нашому місті є барменський центр “Promix”. Я пройшов у ньому навчання. Опісля багато їздив містами України, де проводилися спеціалізовані навчання та майстер-класи. Набирався досвіду й багато тренувався.

Брали участь у конкурсах?
– Так, доводилося неодноразово! Це дуже цікаво й завжди сприяє гарним спогадам, корисним знайомствам та цікавим подарункам. Якось я виборов перше місце на західно-українському конкурсі серед барменів, двічі отримував друге місце.

Перемогу також здобув серед барменів в конкурсі міксології (змаганнях, коли всі учасники мають придумати смачний коктейль, який оцінюють професійні судді).

В якості подарунка одного разу отримав путівку на 7 днів на Пальма де Майорка. Іншого разу за 2 місце на всеукраїнському конкурсі міксології виграв путівку до Талліну. Тож моя професія сприяє мандрам та пізнанню світу!

До яких свят найчастіше замовляють бармен-шоу?
– Найчастіше – на весілля та корпоративні вечірки. Часто – це різноманітні модні тусовки, святкування ювілеїв глянцевих журналів та великих компаній. Усюди, де клієнти бажають справді здивувати всіх запрошених, ми присутні й радо демонструємо свої вміння та пригощаємо напоями за власними рецептурами.

Скільки уже маєте авторських коктейлів?
– Їх багато… Ймовірно понад два десятки, бо справді придумував дуже багато смачних, але ж всі не можуть отримати найвищий суддівський бал! Натомість 2 напої – це мої призери, які дарували мені перемогу в змаганнях і перші місця.

Що найчастіше замовляють ваші клієнти?
– Якщо це весілля – то обов’язково гірка з бокалів. Вона має бути готова щойно заходять перші гості. Виглядає дуже колоритно й дає змогу одночасно пригостити та здивувати гостей.

За коктейлями гості зазвичай спілкуються дещо пізніше, після застілля чи фуршетного частування.
Також останнім часом дуже популярною стала послуга коктейль-бару, коли люди впродовж вечора замовляють собі різні напої та спостерігають за їхнім приготуванням.

Часто клієнти на свята також замовляють у нас кавовий бар. У моєму досвіді траплялися випадки, коли в класних закладах готували просто жахливу каву, не знаючи банальних речей. Тоді в останні години нам доводилося все зорганізовувати, привозячи своє обладнання та всі складові для кавових напоїв.

Смузі-бар зазвичай замовляють на презентації, відкриття магазинів, салонів краси, різноманітних студій та мистецьких галерей.

Всі складники для напоїв – ви маєте у своєму розпорядженні?

– Звісно. На день замовлення привозимо з собою все необхідне для приготування коктейлів. Зазначу, що закуповуємо всі складники продукції лише в офіційних дистриб’юторів.

Адже для нас важливий імідж компанії, тож цінуємо кожного клієнта! Не раз доводилося чути від знайомих про погане самопочуття після вечірок через неякісний алкоголь. Тому ми з командою (нас 6 осіб) ставимося дуже прискіпливо до якості продукції – після наших коктейлів голова ніколи не болить!

Якщо на вашому святі присутні діти, чим дивуєте їх?
– У нас є лінійка авторських безалкогольних коктейлів для дітей, вони на основі фруктів, соку та молока. Тож вибір великий. Трапляється, що маємо замовлення для маленьких ювілярів – 5-7 років. Тоді з батьками з’ясовуємо попередньо всі складники тих чи інших напоїв, в залежності від уподобань дітей, які запрошені на їхнє свято.

Також дітям дуже цікаво дивитися бармен-шоу із приготування фруктових смузі. Пишаємося, що наша майстерність надовго цілковито захоплює дитячу увагу! Цікаво спостерігати за здивованими дитячими очима

Відразу після Нового року ви запускаєте свій черговий проект кейтеринг – чому саме цей різновид гастрономії вас зацікавив?
– Я завжди прагнув спробувати щось нове. Здійснити виклик самому собі.
Обслуговування із закусками на виїзді – це змога запропонувати ще кращий вибір, асортимент та якість продукції, ніж той, який наразі присутній на ринку гастрономічних послуг.

Переконаний, що замовляти коктейлі, каву та закуски в одному місці, роблячи комплексне замовлення, для клієнта завжди зручніше! Це економить його час, а відповідно, кошти і надає безліч переваг у асортименті.

Коли я хочу реалізувати новий проект, то роблю для цього все можливе. Шукаю найкращих фахівців, раджуся із професійними кухарями, купую найновіше обладнання і завжди дуже вірю в успіх своєї справи! Це наче здійснення маленької мрії. І все вдається!

Спочатку перший клієнт, потім другий, а далі працює коло друзів та рекомендації одне одного. Тому дуже прискіпливо ставлюся до кожного, навіть невеличкого замовлення, адже за ним може бути десяток наступних потенційних замовників

Окрім бармен-шоу та кейтерингу у майбутньому, наразі ви власник 5 кав’ярень, котрі творять мережу ICoffee – кава з собою. З чого все почалося?
– І знову з мрії… Не повірите! Я справді давно мріяв про свою маленьку кав’ярню, де збираються друзі, розповідають про свої події чи з кавою вирушають у мандри або на ділові перемовини.
Якось йшов містом, побачив оголошення «оренда» на вітрині одного з приміщень, зателефонував. Через 2 тижні відкрив свою першу кав’ярню. Сьогодні їх уже 5 у місті Лева.

Гостей дивуємо своїми авторськими кавовими композиціями. Особливою популярністю користуються напої “Ванільний ранок”, “Цьотка з Канади”, “Баунті”. Хоча є частина постійних клієнтів, які незмінно люблять починати ранок із латте.

Маєте постійних замовників у кав’ярнях?
– Так! Це люди, які стали частиною нашого закладу. Вони нам допомагають, записують музику, облаштовують інтер’єр чи приносять елементи для новорічного декору. Багато з них стали моїми добрими друзями!
Добігають останні дні старого року… щось побажаєте нашим читачам?
– Рік був важким, але ми вистояли! Безліч випробувань у політичному та економічному спектрі пройшли з піднятою головою. Звісно, довкола було багато нарікань… Але я не з тих людей, хто шукає винних у своїх невдачах.

Переконаний, що думки матеріальні, тому завжди налаштовуюся лише на позитивне вирішення всіх своїх починань. Я вірю, що попереду нові відкриття, цікаві бізнес-проекти, які принесуть фінансову незалежність та змогу мандрувати та відкривати світ для себе.
Щиро бажаю, щоб ваші мрії у Новому році також стали реальністю!